Alvejas dzērieni
Alvejas želejas (sulas) ķīmiskais sastāvs
Alvejas želejas (sulas) ķīmiskais sastāvs
Noteikusi Pastāvīgā medicīnas konsultatīvā padome
|
BIOĶĪMISKAIS SASTĀVS
|
MIKROELEMENTI
|
Glikoze
|
13 mg/dl
|
Kalcijs
|
3.5 mEq/L |
Urīnskābe
|
0.5 mg/dl |
Magnijs |
4.6 mg/dl
|
Sicīlijskābe
|
3.6 mg/dl |
Varš
|
0.2 mg/dl
|
Kreatinīns |
1.9 mg/dl |
Cinks
|
0.02 mg/dl
|
Sārmainais fosfāts
|
1 IU/L |
SAHAROZE UN POLISAHARĪDI
|
Kreatīna fosfokināze
|
10 IU/L
|
B-1,4 Mannāns
|
|
Holesterīns |
11 mg/dl |
Poliheksanoze
|
|
Triglicerīdi |
374 mg/dl |
Heksāns
|
|
Laktāts
|
14.8 mg/dl
|
Ksiloze
|
|
Kopējais olbaltumvielu daudzums
|
0.2 mg/dl |
Arabinoze
|
|
NEORGANISKAIS SASTĀVS
|
Mannoze
|
|
Nātrijs
|
19.0 mEq/L |
Galaktoze
|
|
Kālijs |
21.5 mEq/L |
Glikoze
|
|
Neorganiskais fosfors |
14.0 mg/dl |
AMINOSKĀBES (vienības uz vienu miljonu)
|
Hlorīds
|
1.0 mEq/L |
Lizīns
|
5-6 |
VITAMĪNI
|
Hiistadīns
|
2.8-3.3 |
B-1
|
1.8 - 2.1 mg |
Arginīns
|
4.5 - 5.5
|
B-2
|
1.8 - 2.1 mg |
Aspartikskābe
|
13 - 15
|
C
|
14 - 18 mg
|
Treonīns
|
5 - 6
|
Niacinamīds
|
9 - 11 mg |
Serīns
|
6-7 |
B-6 |
0.9 - 1.1 mg |
Glutamīnskābe
|
13.5-15.5 |
Holīns
|
2.8 - 3.3 mg
|
Prolīns
|
8-9 |
FERMENTI |
Glicīns
|
7-8
|
Amilāze
|
1100-1600 vienības
|
Alanīns
|
1.0-1.3 |
Lipāze
|
600 - 800 vienības |
Valīns
|
6.5-7 |
OLBALTUMVIELAS
|
0.11 g/100 g
|
Metionīns
|
1.5-2.0 |
TAUKI
|
0.09 g/100 g
|
Izoleicīns
|
3.5-4.0 |
BALASTVIELAS
|
0,25%
|
Leicīns
|
8.5-9.0 |
JĒLŠĶIEDRAS
|
0,10%
|
Tirozīns
|
2.8-3.3 |
KALORIJAS
|
3.3 g/100 g |
Fenilalanīns
|
4.3-4.7 |
|
|